Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

    Energietransitie realiseren door financiële (co-)participatie: hoe meer zielen, hoe meer middelen?

    Om de klimaatverstoring te beperken, bouwt Vlaanderen mee aan een klimaatneutraal Europa tegen 2050: het is de bedoeling om binnen minder dan 30 jaar te leven en te werken zonder schadelijk effect op het klimaat. Daarvoor moeten we in gebouwen, bedrijven en op de weg afstappen van stookolie, aardgas en benzine of diesel, en evolueren richting meer (en meer) hernieuwbare energiebronnen.

    Zulke energietransitie heeft niet alleen voordelen voor het klimaat, het zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit en vele economische opportuniteiten. Toch zal deze historische energietransitie niet zonder slag of stoot verlopen, én zal ze gepaard gaan met de nodige (investerings-)kosten, ook op lokaal niveau (bv. in het lokaal patrimonium).

    In dit (tweede) Webinar tijdens de Week van de Duurzame gemeente verkennen we enkele van de mogelijkheden om deze (investerings-)kosten meer dragelijk te maken voor de lokale besturen, waarvoor we de blik richten op (o.a.) de oprichting van lokale (klimaat- of duurzaamheid-)fondsen, het aanboren van financiële burgerparticipatie, …
    Presentatie door
    Wouter Rubens

    Duur
    1u30

    Deelnameprijs
    50 EUR incl. btw

    Doelgroep
    Dit webinar is exclusief voorbehouden aan medewerkers en mandatarissen van lokale besturen en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

    Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

    Deel dit webinar